KOLABORASI USM-PMTG SALUR KEPAKARAN PEMBANGUNAN MULTIMEDIA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
SEBERANG JAYA, 26 Ogos 2016 – Universiti Sains Malaysia (USM) menjalin kerjasama strategik bersama Politeknik METrO Tasek Gelugor (PMTG) melalui penawaran kepakaran pembangunan multimedia, video dan perfileman melalui Pusat Teknologi Pengajaran dan Multimedia (PTPM) serta progam latihan industri selama setahun.