Recombinant Pyruvate Phosphate Dikinase (rPPDK): Development Of Antibody And Antigen Rapid Dipstick Tests For Amoebiasis And Identification Of Potential Anti-Amoebic Compounds - Saidin, Syazwan (2017)
Amebiasis, sejenis penyakit protozoa enterik yang disebabkan oleh Entamoeba histolytica, merupakan satu masalah kesihatan awam di kebanyakan negara membangun