Rational Cubic Ball Interpolants For Shape Preserving Curves And Surfaces - Hassan Tahat, Ayser Nasir (2017)
Interpolan pengekalan bentuk adalah satu teknik rekabentuk lengkung/ permukaan yang sangat penting dalam CAD/-CAM dan rekabentuk geometric