Prognosis Of Non-Dialysis Dependent (Ndd) Chronic Kidney Disease (CKD) Patients And Outcomes Of Diuretic Therapy By Using Bioimpedance Spectroscopy - Khan, Yusra Habib (2017)
Penyakit ginjal kronik (CKD) merupakan masalah kesihatan global yang mempengaruhi 10% daripada populasi dunia. Walaupun terdapat peningkatan insiden penyakit renal tahap akhir (ESRD) di Malaysia, tiada catatan mengenai kelaziman dan juga hasil pemeriksaan daripada peringkat pra-dialisis CKD