An Investigation Of Acacia Mangium And Macaranga Tanarius Root Properties And Its Relation To Soil Strength And Slope Stability Along The East-West Highway, Malaysia - Avani, Nazi (2017)
Kestabilan cerun sangat bergantung kepada kekuatan ricih tanih disebabkan pengukuhan mekanikal akar. Kenaikan dalam kekuatan ricih tanih dapat memperbaiki kestabilan cerun