Jurang Pilihan Berita: Analisis Pilihan Berita Antara Wartawan Dan Pembaca, Sebelum Dan Selepas Pilihan Raya Umum Ke-13 - Sarudin, Nur Shima (2017)
Dewasa ini pengguna media baru mempunyai kuasa untuk memilih berita yang ingin mereka baca dan mengenepikan berita yang tidak diminati, terutamanya berita politik, sedangkan berita jenis 'hard news' ini dianggap penting oleh wartawan untuk masyarakat mengetahuinya