USM NAIB JOHAN PERTANDINGAN "CDERT SKILL" JPAM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
TANJUNG MALIM, PERAK, 21 Ogos 2016 - Pasukan Kor SISPA Pertahanan Awam Universiti Sains Malaysia (USM) Kampus Kesihatan berjaya menjadi Naib Johan Pertandingan Kemahiran Simulasi Menyelamat atau CDERT SKILL yang dikelolakan oleh Jabatan Pertahanan Awam Malaysia sempena Pentauliahan dan Pehimpunan Kor SISPA Pertahanan Awam Ke-7 Peringkat Kebangsaan melibatkan 14 Kor SISPA universiti awam di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI).