Fonologi Dialek Melayu Urak Lawoi Berdasarkan Teori Autosegmental - Chapakiya, Suraiya (2017)
Kajian ini bertujuan untuk mengenal pasti inventori fonem dialek Melayu Urak Lawoi (DMUL) dan mengenal pasti struktur suku kata DMUL. Selain itu, kajian ini juga menganalisis proses-proses fonologi DMUL