Democratization In Malaysia: A Comparative Study Of Two Oppositional Political Waves (1987-1996, 1998-2013) - Zawawi, Noorulhafidzah (2017)
Tesis ini mengkaji peranan dan fungsi kuasa politik pembangkang dalam meningkatkan parameter demokrasi terhad di Malaysia. Ia bertujuan untuk mengetahui peranan kuasa politik pembangkang dalam politik Malaysia dalam objektifnya untuk memberi sumbangan kepada pembentukan politik negara melalui peningkatan demokrasi