Cloning And Agrobacterium-Mediated Transformation Of Glutamate Decarboxylase (GAD) RNAi Construct In Eggplant (Solanum Melongena) - Lee, Ze Hong (2017)
Solanum melongena (tumbuhan terung) tergolong dalam famili Solanaceae dan berasal sama dengan tumbuhan tomato dan tumbuhan ubi kentang. Tumbuhan terung merupakan tanaman yang sangat penting di seluruh dunia dan dikaji untuk memahami nilai perubatan, nilai khasiat dan peranannya sebagai model penyelidikan