Characterization Of Recombinant Antibodies Targeting Hiv-1 Capsid Protein (P24): Towards The Development Of Antibody-Based Therapy Against Hiv/Aids - Mualif, Siti Aisyah (2017)
Virus imunodifisiensi manusia (HIV) adalah agen penyebab sindrom kurang daya tahan terhadap penyakit (AIDS). Peningkatan morbiditi dan kematian akibat HIV/AIDS dalam beberapa dekad kebelakangan ini telah mencetuskan perhatian untuk memerangi penyakit berkenaan