USM-TUT PERHEBAT KOLABORASI GLOBAL BERSAMA, TANDATANGANI PERJANJIAN MOA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 17 Ogos 2016 - Universiti Sains Malaysia (USM) dan Toyohashi University of Technology (TUT) Jepun berkolaborasi bagi projek penyelidikan Mitigasi Logam Berat: Pengesanan dan Penyingkiran Logam Berat daripada Alam Sekitar dengan Teknologi Nano dan Bahan Nano.