DERMA ORGAN MAMPU SELAMATKAN NYAWA PESAKIT - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, 11 Ogos 2016 - Pendermaan organ atau transplan adalah proses memindahkan organ dan tisu daripada penderma yang masih hidup atau telah meninggal dunia kepada pesakit yang mengalami kegagalan organ tahap akhir. Pemindahan organ merupakan kaedah rawatan yang terbukti berkesan dan dapat menyelamatkan nyawa.