GeSn Film Deposited By Rf Magnetron Sputtering For Photodetector Applications - Sheikh Sarmast, Hadi Mahmodi (2017)
Di dalam tesis ini, filem aloi semikonduktor Ge1-xSnx telah disediakan melalui sistem percikan magnetron RF dalam usaha menumbuhkan filem pada suhu rendah untuk mengelakan pengasingan Sn pada permukaan. Sifat struktur, optik dan elektrik lapisan tersebut di atas substrat Si disiasat untuk aplikasi optoelektronik