Perkembangan Adat Memuja Semangat Padi Masyarakat Kadazandusun Di Membakut, Sabah, 1960-2010 - Pirin, Norisah (2017)

(untitled)
Kepercayaan terhadap kuasa yang ada pada semangat padi untuk mendatangkan hasil padi yang lumayan telah meresap ke dalam jiwa masyarakat Kadazandusun di Sabah