Effects Of White Light Emitting Diodes And Halogen Lamp On Spectroscopic Measurement Of Sala Mango Intrinsic Qualities - Chiong, Wan Long (2017)
Spektroskopi merupakan salah satu teknik yang paling berkesan dalam penilaian kualiti buah-buahan terutamanya mangga. Spektrum pantulan yang diperolehi daripada sistem spektrometer sangat dipengaruhi oleh cahaya yang digunakan dalam system ini