Penyertaan Komuniti Dalam Pembangunan Pelancongan Di Aceh, Indonesia: Satu Kajian Kes - Yusfadh Hijrin, Teuku (2016)
Terdapat banyak kawasan pelancongan di Aceh yang telah ditutup oleh komuniti tempatan akibat tidak bersetuju kawasan berkenaan dijadikan destinasi pelancongan