Diversity And Biological Aspects Of Shrimp/Prawn Species With Special Reference To Penaeus Merguiensis In Merbok River - Ab Doroh, Nur Ili Alia (2016)
Sungai Merbok terkenal dengan sumber asli yang pelbagai seperti udang yang hidup di air laut dan air tawar sungai ini. Walau bagaimana pun, sungai ini mengalami pengaruh pasang surut air yang menyebabkan fizikal air di sungai ini berubah-ubah