An Interlanguage Pragmatics Study Of Iraqi Efl Learners’ Use Of Request In Student-Faculty E-Mail Communication - Ali, Shurooq Abboodi (2016)

(untitled)
Menyuarakan sesuatu permohonan atau kata mohon adalah suatu tindakan yang sukar, yang boleh menyebabkan kesalahan terhadap orang yang dimohon terutamanya apabila dia mempunyai status yang tinggi tinggi. Terdapat beberapa kajian dijalankan berdasarkan kata mohon sebenar dalam kalangan pelajar Arab yang mengikuti kursus EFL (pelajar EFL Arab)