Relationship Between Internal Shariah Audit Characteristics And Its Effectiveness, Role Of Shariah Supervisory Board As A Moderator In Islamic Financial Institutions In Bahrain - Khalid Ahmed, Azam Abdelhakeem (2017)
Audit Shariah dikendalikan oleh ketua jabatan audit dalaman di Institut Kewangan Islam (IFI) yang mempunyai pengetahuan dan kemahiran yang cekap terhadap Shariah. Kebanyakan daripada profesional tidak mempunyai waktu yang mencukupi untuk menimba pengalaman bagi memberi nasihat atau kecekapan dalam menguruskan transaksi IFI