Phytochemicals And Antioxidative Properties Of Coffea Liberica Green Beans And Comparison With That Of Coffea Arabica And Coffea Robusta - Teo , Hui Min (2016)
Coffea arabica, Coffea robusta dan Coffea liberica merupakan tiga spesies kopi utama yang ditanam untuk kegunaan komersial. Walaupun C. liberica merupakan spesies yang paling jarang diperdagangkan, ia merupakan suatu komoditi yang penting di Malaysia. Penyelidikan terhadap spesies ini adalah sangat terhad terutamanya terhadap biji mentahnya