Performance Of Zinc Oxidepolyaniline Heterojunction For Uv Photodetection - Adnan Talib, Rawnaq (2016)
Tujuan kajian ini adalah untuk menfabrikasi dan mencirikan komposit dan persimpangan hetero zink oksida-polianilin untuk aplikasi foto-pengesan ultra ungu. Pada mulanya, foto-pengesan berdasarkan komposit ZnO-PAni difabrikasi pada konsentrasi berlainan PAni dari 5 wt % ke 20 wt % menggunakan dua kaedah yang berlainan- kaedah pertama, foto-pengesan berdasarkan komposit kembar (ZnO-PAni) yang dimendapkan ke atas substrat silikon poros (PS)