Development And Characterization Of Lopinavir And Verapamil Hclloaded Nanostructured Lipid Carriers (NLC) - Ali Khan, Arshad (2017)
Tujuan kajian ini adalah untuk menyediakan pembawa lipid nanostruktur (NLC) lopinavir (tidak larutair) dan verapamil (larut air). NLC disediakan dengan menggunakan lipid pepejal (compritol 888 ATO), lipid cecair (asid oleik), dan surfaktan (poloxamer 188 dan Tween 80)