Antihypertensive Properties Of Standardised Orthosiphon Stamineus Benth. Leaves Extracts And Its Nano Liposomes In Spontaneous Hypertensive Rats. - Darestani, Armaghan Shafaei (2016)
Kajian ini dijalankan untuk memenuhi jurang antara amalan herba peribumi dan sains perubatan kontemporari ke atas kesan antihipertensi daun Orthosiphon stamineus (OS). Kajian kualiti dan keselamatan bahan mentah tumbuhan diperiksa menggunakan analisis gravimetrik dan ujian had mikrob (MLT).