A Partitioning Method In Noise Reduction And A Hybrid Convex Hull Algorithm For Fingertips Detection On An Outstretched Hand. - Woun , Bo Shen (2016)
Pengesanan hujung jari merupakan salah satu alat input yang penting dalam Penglihatan Komputer. Hasil pengesanan ini digunakan dalam pelbagai bidang, sama ada dalam Augmentasi Realiti Saling-tindak, pengenalian tangan isyarat, dan juga industri permainan.