Quarterly Reports Quality: Evidence From Earnings Deviation Between Audited Annual Financial Statements And Cumulative Quarterly Reports. - Saidin, Saidatunur Fauzi (2017)

(untitled)
Banyak negara mengkehendaki syarikat tersenarai untuk menerbitkan akaun suku tahunan. Objektifnya ialah untuk menyediakan maklumat yang lebih tepat pada masanya. Walaubagaimanapun, kebimbangan terhadap kualiti akaun tersebut seringkali dibangkitkan kerana tidak perlu diaudit.