Evaluation Of Beneficial Effects Of Vitamin. C And Green Tea Polyphenol Antioxidant In Normotensive And Hypertensive Rats With Or Without Renal Failure. - A. Ali Lazhari, Mohamed Ibrahim (2016)
Tekanan oksidatif ialah salah satu daripada factor-faktor di dalam patogenesis hipertensif dengan atau tanpa kegagalan ginjal (RF). Vitamin C (VIT. C) dan teh hijau polifenol merupakan vitamin C dan GTPP agen dietik yang mempunyai tindakan-tindakan berfaedah yang berlainan di dalam badan manusia.