Control And Censorship On Selected Films In Iran From 2005 To 2012. - Seifi, Abbas (2016)
Penapisan filem di negara Iran telah menjadi satu isu kontroversi sejak kewujudan pawagam di negara ini. Oleh itu, tesis ini berusaha untuk meningkatkan pengetahuan dan pemahaman terhadap pelaksanaan penapisan filem di Iran, terutamanya dari tahun 2005 hingga 2012.