Comprehensive Environmental Change Analysis In Tropical Area Using Remote Sensing Technique. - Tampubolon, Togi (2016)

(untitled)
Pertumbuhan penduduk yang semakin meningkat setiap tahun menyebabkan masaalah alam sekitar yang berterusan seperti keperluan untuk penempatan tanah, pertanian, perladangan, dan lain-lain.