PENSYARAH USM DIDIK PELAJAR FAHAMI ISU GEJALA SOSIAL - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PASIR MAS, KELANTAN, 28 Julai 2016 - Masalah gejala sosial sering mendatangkan kebimbangan kepada banyak pihak terutama ibu bapa. Menurut Pensyarah Perubatan, Jabatan Perubatan Masyarakat, Pusat Pengajian Sains Perubatan (PPSP), Universiti Sains Malaysia, Profesor Madya Dr. Azriani Berahim @ Ab. Rahman, sebagai seorang perempuan, perasaan ingin berpasangan semakin memuncak ketika berada di alam remaja dan sekiranya perasaan ini tidak dikawal atau dibendung sudah tentu akan membawa kepada masalah sosial.