JABATAN TRAUMA DAN KECEMASAN HOSPITAL USM TERIMA MESIN RADIOLOGI DDR PERTAMA DI DUNIA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, 31 Julai 2016 - Hospital Universiti Sains Malaysia (Hospital USM) terus berada di hadapan dalam teknologi perubatan apabila membeli dua mesin x-ray Direct Digital Radiography (DDR) bernilai RM3 juta. Ini sejajar dengan taraf Hospital Pengajar Universiti (HPU) Hospital USM menjadi Hospital rujukan utama di Wilayah Timur untuk menawarkan perkhidmatan perawatan pesakit bertaraf dunia.