“NATURAL PRODUCT EXTRACTION” KETENGAHKAN KEPAKARAN USM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, KELANTAN, 24 Julai 2016 - Pusat Pengajian Sains Kesihatan (PPSK) Universiti Sains Malaysia (USM) baru-baru ini menganjurkan seminar pengekstrakan bahan-bahan semula jadi untuk mendidik peserta menggunakan prosedur yang ada sebelum diaplikasi di dalam amalan perubatan yang disertai oleh 60 orang pelajar siswazah, penyelidik, pensyarah, juruteknologi makmal dan juga pegawai sains termasuk dari Universiti Malaysia Terengganu (UMT), Universiti Malaysia Kelantan (UMK) dan Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA).