OSCC BANTU MANGSA KEGANASAN RUMAH TANGGA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 15 Julai 2016 – Pihak kerajaan dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) sentiasa berusaha dalam melindungi wanita daripada keganasan, pencabulan serta jenayah seksual. Demikian jelas Timbalan Naib Canselor (Jaringan Industri dan Masyarakat) Universiti Sains Malaysia (USM), Profesor Dr. Abdul Rahman Mohamed yang menyeru supaya mangsa penderaan seksual tampil melaporkan kejadian kepada pihak yang bertanggungjawab.