Mesyuarat Agung Tahunan Ke 14. - Begum, Rashidah (Universiti Sains Malaysia, 1989)
Koperasi-koperasi Universiti Malaya, Universiti Kebangsaan Malaysia, Universiti Pertanian Malaysia, Universiti sains Malaysia, Universiti Utara Malaysia, Universiti Islam Antarabangsa, Universiti Teknologi Malaysia dan Institut Teknologi MARA telah bersetuju untuk menubuhkan Gabungan Koperasi.