Mesyuarat Agung Tahunan Ke 18. - Begum, Rashidah (Universiti Sains Malaysia, 1993)
Pengerusi menjelaskan bahawa setiap tahun, Koperasi memperuntukan wang kepada Tabung Pinjaman Pelajar Universiti Sains Malaysia. Walaubagaimanapun koperasi telah diberitahu oleh Ketua Pendaftar Koperasi-Koperasi Malayia bahawa tiada peruntukan Undang-Undang Kecil mengenai kebenaran berbuat demikian. Oleh kerana Kedai Buku Koperatif Berhad ingin meneruskan amalan menyumbangkan kepada Tabung pinjaman Pelajar, Undang-Undang Kecil hendaklah dipinda. Puan Rashidah Begum mencadangkan bahawa tabung ini diberi nama Tabung Pinjaman Pelajar Universiti Sains Malaysia Co-operative Bookshop Ltd. Ini adalah mengikut amalan Universiti Sains Malaysia dimana nama setiap tabung yang diusahakan oleh pihak Universiti Sains Malayisa bermula dengan perkataan Tabung Pinjaman Pelajarpelajar, disusuli dengan badan yang memberi sumbangan kepada Tabung itu.