USM IPT PERTAMA DI ASEAN MILIKI FASILITI KAJIAN PRAKLINIKAL DAN KLINIKAL BERTARAF DUNIA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 4 Julai 2016 – Universiti Sains Malaysia (USM) menjadi institusi pengajian tinggi pertama di Asean yang memiliki fasiliti atau makmal yang meliputi kedua-dua kajian praklinikal dan klinikal dengan jaminan kualiti bertaraf dunia.