PENGAKREDITASIAN PUSAT PTU, CTU DAN ADL IPPT LEBARKAN JARINGAN KOLABORASI GLOBAL - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 4 Julai 2016 - Pusat Kajian dan Penyelidikan yang berakreditasi membawa erti bahawa data dan kajian yang dihasilkan pusat berkaitan sudah ditanda aras dan dapatan kajian boleh diyakini. Demikian ujar Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi), Profesor Dato' Dr. Muhamad Jantan ketika memberi komen berkaitan kejayaan Universiti Sains Malaysia (USM) sebagai institusi pengajian tinggi (IPT) pertama di ASEAN miliki fasiliti kajian praklinikal dan klinikal bertaraf dunia