MADRASAH RAMADAN INSTITUSI PENDIDIKAN TERBAIK - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 6 Julai 2016 - Teruskan amalan sepanjang Ramadan dalam kehidupan seharian dan menjadikannya sebagai proses pendidikan jiwa yang terbaik. Naib Canselor Universiti Sains Malaysia (USM) Profesor Dato' Dr. Omar Osman berkata, Ramadan adalah seumpama sebuah madrasah, sebuah institusi pendidikan terbaik dari Allah SWT dan hari ini kita mendapat ijazahnya yang bergantung kepada bagaimana kita melaluinya.