MADRASAH RAMADAN INSTITUSI PENDIDIKAN TERBAIK - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
Ramadan adalah seumpama sebuah madrasah, sebuah institusi pendidikan terbaik dari Allah SWT. Hari ini kita mendapat ijazahnya yang bergantung kepada bagaimana kita melaluinya. Ijazah kelas pertama tentunya dianugerahkan kepada mereka yang melaluinya dengan penuh tawadhuk dan mendapat keampunan Allah SWT. Yang terbaik tentunya yang berjaya menguasai ilmu dan disiplin diri yang hebat yang dapat diteruskan dalam 11 bulan yang akan datang.