RAWATAN KANAL AKAR: SATU PENYELESAIAN UNTUK GIGI SAKIT - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, KELANTAN, 8 Jun 2016 - Sakit gigi yang sangat kuat, berdenyut, bengkak serta mungkin bernanah merupakan gejala yang disebabkan oleh jangkitan kuman atau keradangan pada tisu pulpa dalam salur akar gigi dan ianya tidak dapat dirawat hanya dengan rawatan tampalan atau ubat-ubatan hingga akhirnya menyebabkan gigi tersebut dicabut.