USM MULAKAN PROGRAM ‘BIG’ - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 1 Jun 2016 – Universiti Sains Malaysia (USM) akan mulakan program yang dinamakan Business Income Generation (BIG) sebagai asas bagi penjanaan kewangan kepada universiti. Naib Canselor USM, Profesor Dato’ Dr. Omar Osman menjelaskan konsep BIG ini digunakan bagi membuat beberapa perubahan dalam struktur dan tatacara kewangan dalam menjana pendapatan selaras dengan perubahan dan cabaran ekonomi sekarang.