HAYATI DAN AMALKAN PATRIOTISME DALAM KEHIDUPAN HARIAN, KATA AZALINA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUALA LUMPUR, 28 Mei 2016 – Nilai-nilai patriotisme dan semangat cintakan tanahair harus ditanam kukuh dalam hati sanubari setiap warganegara Malaysia dan dihayati sebaik yang mungkin. Semangat patriotisme dalam konteks sebenar tidak sepatutnya bermusim misalnya ditonjolkan menjelang sambutan Hari kebangsaan, sebaliknya perlu dihayati, ditafsir dan diamalkan dalam kehidupan seharian melalui tindakan, tingkah laku, perbuatan atau perlakuan seseorang itu.