KEGEMILANGAN KETAMADUNAN KEDAH TUA PERLU DICALONKAN KE UNESCO - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
SUNGAI PETANI, KEDAH, 22 Mei 2016 - Persidangan Antarabangsa Kedah Tua (KTIC) 2016 dan Festival Kedah Tua (FKT) dianjurkan bagi mendedahkan keistimewaan ketamadunan di Sungai Batu dan juga untuk persediaan pencalonan Sungai Batu sebagai Tapak Warisan Dunia UNESCO.