AKADEMIA ASEAN BINCANG INISIATIF PERKASA PEMBANGUNAN PENYELIDIKAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 25 Mei 2016 - Akademia dari negara-negara ASEAN termasuk Thailand, Vietnam, Cambodia, Indonesia dan sebagainya berkampung di Universiti Sains Malaysia (USM) bagi berdiskusi dalam mencari formula komprehensif dalam membangunkan profil penyelidikan nic dan kepimpinan yang dapat memperkasa pembangunan penyelidikan universiti-universiti ASEAN.