TAPAK ARKEOLOGI SUNGAI BATU BAKAL DITAMBAH PERUNTUKAN - TIMBALAN MENTERI PELANCONGAN DAN KEBUDAYAAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
SUNGAI PETANI, KEDAH, 21 Mei 2016 - Tapak arkeologi Sungai Batu yang berusia lebih 2,000 tahun mampu untuk dibangunkan sebagai kawasan pelancongan terkemuka di Asia Tenggara jika dapat ditambah peruntukan untuk membangunkan kawasan tersebut.