SAMBUTAN HARI JURURAWAT PERINGKAT HOSPITAL USM MERIAH - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, 18 Mei 2016 – Tanggal 12 Mei setiap tahun merupakan hari yang dikhaskan untuk sambutan Hari Jururawat Sedunia bagi menghargai peranan dan sumbangan mereka kepada masyarakat yang sentiasa berhadapan dengan risiko dan cabaran ketika menjalankan tugas. Begitu juga dengan Universiti Sains Malaysia (USM), bagi menghargai sumbangan seluruh jururawat, turut mengadakan sambutan Hari Jururawat Sedunia peringkat Hospital USM hari ini.