Peranan persekitaran kerja terhadap pembentukan tingkahlaku kerja inovatif: kajian perusahaan kecil dan sederhana di tiga buah bandar terpilih di Malaysia. - Mohd Sapie, Noorsafiza; Awang, Abd Hair; Hussain, Mohd Yusof; Ishak, Suraiya (Universiti Sains Malaysia, 2014)
Pekerja merupakan modal manusia yang sangat penting bagi sesebuah organisasi. Hal demikian kerana golongan ini merupakan sumber utama yang akan memberikan idea, inspirasi, tenaga fizikal dan lain-lain dalam merealisasikan segala apa yang dirancangkan oleh organisasi berkenaan.