Kajian perbandingan piawaian halal antara Malaysia dan negara Brunei. - Ghazali, Mohd Al Ikhsan; Md. Sawari, Salwa (Universiti Sains Malaysia, 2014)
Mutahir ini produk halal di peringkat antarabangsa semakin menunjukkan peningkatan yang memberangsangkan. Dengan meningkatnya pengeluaran pelbagai produk di pasaran menyebakan perlunya kepada standard halal yang selari.