Kualiti kehidupan kerja, kesetiaan pekerja dan kepemimpinan bertauhid. - Nurdin, Ridwan (Universiti Sains Malaysia, 2014)
Kertas kerja ini bertujuan untuk mengkaji hubungan antara Kualiti Kehidupan Kerja dan Kesetiaan Pekerja dari perspektif Islam. Kualiti Kehidupan Kerja merujuk kepada suasana kerja yang menyenangkan atau tidak menyenangkan. Pandangan Islam tentang Kualiti Kehidupan Kerja dan Kesetiaan Pekerja Muslim perlu diambil berat, kerana pandangan lazim dianggap tidak mencukupi dari sisi kerangka kerja falsafah atau tasawurnya.