DORONGAN GURU IDOLA ALUMNI USM SEBAB UTAMA SAMBUNG BELAJAR DI USM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 12 Mei 2016 – Mengikut saranan guru yang menjadi idolanya sewaktu sekolah, Nurul Atikah Mohd Jamil, 20, nekad memilih Universiti Sains Malaysia (USM) sebagai pilihan pertamanya. Menurutnya beberapa orang dalam kalangan gurunya adalah alumni USM, dan dia kagum dengan kredibiliti mereka sebagai tenaga pengajar yang banyak membantu sewaktu di sekolah.